tiistai 6. maaliskuuta 2012

Interaktiivisia postereita ja tauluja

Nettisovellukset antavat uudenlaisia mahdollisuuksia opetukseen liittyvään tiedottamiseen ja asioiden yhteiseen käsittelyyn. Wallwisher, Primarywall ja Lino ovat interaktiivisia muistitauluja, joille voi laittaa ilmoituksia tulevista asioista tms. Näitä ohjelmia voi kuitenkin käyttää myös opetettavien asioiden käsittelyssä, sillä esim. Wallwisherillä opettaja voi laittaa kysymyksen, keskustelunavauksen yms. ja sitten pyytää oppilaita kommentoimaan asiaa ruudulle.  Eri kommentteja on sitten helppo ýhdessä vertailla.

Ohjelmissa on pieniä eroja: Wallwisher-ohjelma mahdollistaa opettajan ennakkosensuurin eli mitkään kommentit eivät tule näkyviin, jos opettaja ei ensiksi hyväksy niitä. Primarywall on näistä ohjelmista helpoin käyttää: edes kirjautumista ei tarvita. Tunnusten hankkiminen tuo kuitenkin lisämahdollisuuksia, sillä  käyttäjien pääsyoikeuksia voi tällöin rajoittaa salasanalla. Linossa voi liittää muistilappujen mukaan myös dokumentteja. Sekä Wallwisheriin että Linoon voi upottaa lisäksi videoita.   

Wallwisher

Glogster EDU mahdollistaa interaktiivisten posterien tekemisen. Ohjelma mahdollistaa erilaisten tekstien, kuvien ja videoiden siirtämisen yhdelle taustalle. Ohjelmalla voi antaa esim. tehtävänantoja tai lisätietoja aiheesta. Parhaimmillaan ohjelma on kuitenkin oppilaiden käsissä: Glogsterilla oppilaat voivat tehdä hienoja esityksiä, esim. maantietoon tai historiaan liittyen. Viimeksi mainittuun käyttöön liittyy myös Glogsterin suurin miinus: ohjelma on nykyään, yksilökäyttöä lukuun ottamatta, maksullinen.

Lopuksi on vielä syytä mainita ThingLink. Tällä ohjelmalla voi  tehdä helposti interaktiivisia kuvia. Valittuihin kuviin voi helposti liittää pisteitä, joista oppilaat saavat lisätietoa aiheesta. Valmiit kuvat voi sitten upottaa haluamalleen sivulle. Ohjelma on perusversioltaan ilmainen.

ThingLink