perjantai 30. joulukuuta 2011

PowerPoint ja haastajat

PowerPoint on useille opettajille tuttu työkalu, jolla voi pyrkiä korvaamaan perinteiset kalvot ja liitutaulun. Viime vuosien aikana PowerPoint on saanut useita haastajia, esim. OpenOfficen ja libreOfficen. Esitystyökalujen kehittyessä myös tallennus- ja esityspaikat ovat kehittyneet, sillä nyt on mahdollista tallentaa ohjelmat "pilveen" ja upottaa ne halutessaann jollekin omalle sivulle. Yksi esimerkki tällaisista ohjelmista on Slideshare.

SlideShare 101
View more presentations from Amit Ranjan
Perinteisten ilmaisten tekstinkäsittelyohjelmien tarjoamien esitysohjelmien rinnalle on noussut erilaisia nettipohjaisia sovelluksia. Yksi tällainen sovellus on Simplebooklet, joka tarjoaa helpon tavan tehdä näyttäviä ja monipuolisia esityksiä. Ohjelma on perusversioltaan ilmainen ja siihen voi upottaa niin kuvaa, tekstiä kuin ääntäkin. Sivuihin voi upottaa myös koodia, esim. erilaisia widgettejä ja valmiin esityksen voi upottaa jollekin sivustolle (ei kyllä näytä toimivan Fronterissa). Simple Booklet tarjoaa myös pilvitallennuksen, joten oma työ löytyy helposti netistä. Ihan täydellinen ohjelma ei kuitenkaan ole, sillä ainakin joidenkin widgettien sisällä pyörivät ohjelmat eivät näytä aina toimivan. Muuten ohjelma tuntuisi aika käyttökelpoiselta.



Toinen hieman perinteisempi esitystyökalu löytyy Googlelta: Google Docs tarjoaa nettipohjaisen tekstinkäsittelyn, esitysohjelman ja muita Microsoftin Office-paketista tuttuja ohjelmia. Viimeiseksi on syytä mainita kaksi hieman toisenlaista lähestymistapaa tarjoavaa ohjelmaa: Prezi ja Ahead. Molemmissa ohjelmissa on unohdettu perinteiset sivut ja nyt siirtyminen kohteesta toiseen tapahtuu "lentämällä". Tämä tarkoittaa sitä, että kaikki asiat tehdään yhdelle isolle sivulle, johon siirrytään halutussa järjestyksessä. Ahead on näistä kahdesta ehkä hieman hankalammin käytettävä, mutta Prezin ongelmana on taas mahdollinen huonovointisuus! Todellakin, kun oma esitys on tehty, niin ainakin kirjoittaneella tulee muutaman katselukerran jälkeen hieman kuvottava olo. Vaan pelko pois ja kokeilemaan :) .






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti