maanantai 6. helmikuuta 2012

Nettipelit osana oppimista

Erilaisilla peleillä voi piristää oppitunteja ja parhaimmillaan oppilaat oppivat asioita, joiden opiskelu voisi muuten tuntua työläältä tai vastemmieliseltä. Pelejä, jopa opetukseen suunnattuja pelejä, löytyy netistä pilvin pimein, mutta juuri omaan opetukseen sopivia ja itse muokattavia on sitten paljon vähemmän. Laitan tähän vain muutaman peliohjelman, joita olen itse kokeillut opetuksessa. 

Yksi suosikkisivustoni on Classtools.net. Ohjelman ulkoasu on hieman karu, mutta sillä voi helposti laatia erilaisia kysymyspelejä. Ohjelmaan syötetään vain halutut kysymykset ja vastaukset. Erityisen ohjelmasta tekee sen muokattavuus: saman tietokilpailun voi muuttaa ammuskeluksi, hyppimispeliksi yms. Tallennetun pelin voi linkittää tai upottaa haluamalleen sivulle. 

Toinen esimerkkini on Proprofs. Ohjelmalla voi tehdä helposti erilaisia sananetsintäpelejä, hirsipuita, ristisanoja ja palapelejä. Sanat ja mahdolliset kuvat voi itse ladata ohjelmaan ja pelin voi jälleen linkittää tai upottaa haluamalleen sivulle.


Hermosolut word search game » word search 

Kolmas esimerkkini on Purposegames. Ohjelmalla voi tehdä helposti erityisesti erilaisia maantieteen karttatehtäviä, sillä ohjelmassa on valmiita karttapohjoia, joihin voi itse laittaa haluamansa kohteet. Pelin voi linkittää haluamalleen sivulle. Lopuksi on vielä syytä mainita aiemmin kirjoittamastani Socrative-ohjelmasta. Myös viimeksi mainittua voin lämpimästi suositella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti