lauantai 25. helmikuuta 2012

Oppimisympäristöt

Fronter on monille opettajille tuttu oppimisympäristö, mutta tarjolla on useita muitakin vaihtoehtoja. Osa oppimisympäristöistä on ilmaisia, toisissa on mahdollista valita joko maksullinen tai ilmainen versio. Schoology, Edmodo ja CourseSites ovat perusversioltaan ilmaisia ja ovat jo löytäneet useita käyttäjiä, erityisesti Yhdysvalloista. Mikään ei kuitenkaan estä kyseisten sovellusten käyttämistä myös Suomessa.

Kaikki kolme ohjelmaa tarjoavat useita välineitä opettajien tarpeisiin: jokaisella näistä voi tehdä erilaisia kursseja, joihin opettaja voi kutsua oppilaita. Kurssiohjeiden lisäksi opettaja voi tallentaa mukaan erilaisia tiedostoja, laittaa linkkejä, upottaa koodia, käyttää ohjelmia älypuhelimilla ja paljon muuta. Erojakin toki löytyy, sillä kahden ensiksi mainitun, Schoologyn ja Edmodon tehtävienteko-ohjelmat ovat hieman suppeampia kuin CourseSitessa. Lisäksi CourseSites-ohjelmalla voi tehdä mm. Wikejä. Schoologyn hyvänä puolena on mm. mahdollisuus ladata dokumentteja suoraan Google Docsista. Edmodosta löytyy puolestaan helppo tapa upottaa mm. Glogster-postereita. Kaikista kolmesta löytyy niin kalenteri kuin mahdollisuus blogienkin tekoon.  

CourseSites


Schoology


EdmodoWeebly poikkeaa edellisistä, sillä ohjelman painopiste on auttaa nettisivujen tekemisessä. Ohjelmalla voi helposti tehdä tyylikkäitä kotisivuja ja opettaja voi antaa oppilaille tunnuksia heidän omia sivujaan varten. Weebly tarjoaa kuitenkin myös kelvollisen oppimisympäristön koulujen tarpeisiin. Opettaja voi liittää tekemiinsä nettisivuihin ulkoisen sovelluksen avulla galluppeja, tietokilpailuja jne. Sivuihin saa myös upotettua muita sovelluksia. Mukana on myös blogi, jonka käyttöä opettaja voi kontrolloida. Weeblystä on olemassa sekä maksuton että maksullinen versio. Maksullisessa versiossa on hieman enemmän ominaisuuksia, mutta ohjelman maksutonkin versio on kokeilemisen arvoinen.

Weebly


Jokainen edellä mainittu sovellus tuntuisi toimivan sopivassa käytössä mainiosti. Opettajan tarpeet ja omat mieltymykset vaikuttavatkin siihen mikä on itselle se sopivin. Ohessa lisätietoa eri oppimisympäristöistä:  Learning Management Systems

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti